Награда за Най-добър ресторант


В самия център София, дискретно посреща своите гости механа „Избата”. С какво привлича клиенти механата? Не може да се заяви категорично, защото собствениците са заложили на една наистина успешна формула: АВТЕНТИЧНОСТ. Ще намерите елементи от българския фолклор във всичко: в интериора, където шарените ръчно тъкани черги, котлетата и лампите от ковано желязо дискретно допълват атмосферата; в музиката – звучат народни песни от всички региони на България; в менюто – освен с изисканата селекция от български вина и други напитки, ресторантът може да се похвали и с разнообразни и вкусни гозби, които ще задоволят и най-придирчивите кулинари. Но неподправената българска атмосфера не е достатъчна за просперирането на заведението – освен с изисканата селекция от български вина и други напитки, ресторантът може да се похвали и с разнообразни и вкусни гозби, които ще задоволят и най-придирчивите кулинари..
Над 20 салати, сирена и специалитети, ястия на жар, супи и отделни секции в менюто за всеки вид ястия с месо; риби, сачове и домашни десерти – и най-големият стоик по отношение на диетите не би устоял на подобно разнообразие. Сякаш от миналото, с дъх на билки, идва кулинарното изкушение „Бабино пиле” – с плънка от спанак и сирене, завито във фино точени кори.
За дегустаторите и почитателите на вина бихме препоръчали биволското сирене с мед и орехи – то допълва вкуса на виното и кара букетът от аромати да „блести”.
Блести и самият ресторант – с добре обучения си персонал, с отличната си вентилация и чистота.
За верни дружини заведението предлага „Другарско мешано плато”, ”Вълчо плато за дружина”, а по предварителна заявка могат да ви изпекат и прасенце, и агънце... или каквото ви душа иска.
Независимо в кое време се отбиете, ще ви посрещнат като желан и очакван гост. Често тук ще видите служители от околните министерства, музиканти от престижни фестивали, актьори от близките театри.